wp9572dc77.png

© 2008 Brother design

wp2488381d.png
wp884549f5.png
wpe6aa61f6.png

We zijn met de band de studio in geweest en hebben daar een paas cd opgenomen.

Ik ga nu even vertellen hoe die dag verliep en wat er allemaal gebeurde.

 

Studio Forte, (waar we hadden afgesproken om op te nemen), bevindt zich in Zwolle.

Ronny had vooraf al contact gehad met Jan Peter, ( de mixer en eigenaar van de studio).

Toen we uiteindelijk met twee auto’s volgeladen in Zwolle aankwamen, was het wachten alleen nog op Jan Peter,  toen hij gearriveerd was hebben we onze instrumenten en standaards naar beneden gebracht en zijn we alles gaan opstellen.

wp757fb314.png

Toen dat klaar was, heeft Jan Peter, wat vragen gesteld aan mij over demping en stemming van de drums, om vervolgens de microfoons te bevestigen. Dit deed hij ook met de piano en onze zanger Egbert, kreeg een speciale microfoon voor stemgeluid en zang.Toen was het tijd voor koffie, daarna de piano en drums soundchecken en uiteindelijk de zang soundchecken en warm zingen. Toen Jan Peter klaar was met inregelen, zijn we de eerste opnames gaan maken, dat viel niet tegen. Alleen wel een nieuwe ervaring,( de meesten van ons hadden nog nooit in een echte studio opgenomen). Toen was het tijd om te luisteren naar wat we gespeeld hadden.

 

Dat was wel ff heftige feedback! Dan hoor je ineens letterlijk, hoe je werkelijk klinkt als band en afzonderlijk.

Zo hebben we die dag alle nummers opgenomen met tweede stemmen, ( ook ingezongen, door onze zanger, Egbert).wpdd38ea21.jpg

 

Het viel ons in het geheel niet tegen, vooral omdat we in één dag alles in één keer hebben opgenomen. We hebben allen, Jan Peter de hand gedrukt en hebben een afspraak gemaakt voor het masteren van de nummers, dit betekent, dat er wordt geluisterd naar dingen die ruis veroorzaken in de opname, eventuele aanpassingen van geluiden en samenvoeging van het geluid tot een geheel. Dit werd 2 maanden later gedaan, hier waren we als band ook alledrie bij. Dit alles heeft mogen resulteren in de paas cd, Around the Grave.